Geert-Jan Nikken

Geert-Jan Nikken is sinds 1996 werkzaam in de financiële sector als Chartered Market Technician (CMT). Op TradeIdee verzorgt hij dagelijks op transparante en actuele wijze technische analyse op verschillende financiële markten en waarden.

Na zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, werd Geert-Jan midden jaren negentig gegrepen door de materie van de technische analyse. Zijn loopbaan startte aan de Centrale Desk Technische Analyse van ABN AMRO. In die periode is hij opgeleid tot Chartered Market Technician (CMT) waarna hij in 1997 overstapte naar Fortis om daar samen met collega Gökhan Erem de Fortis Desk Technische Analyse op te zetten. Deze desk groeide rond de eeuwwisseling uit tot de toonaangevende technische analyse desk in de Benelux.

Na verschillende posities vervuld te hebben bij Fortis, waaronder het runnen van een modelportefeuille op basis van technische analyse, heeft Geert-Jan in 2007 de overstap gemaakt naar Rabo Securities waar hij verantwoordelijk was voor het bedienen van institutionele investeerders. Geert-Jan Nikken en Gökhan Erem werken nu samen in het in 2008 opgerichte LeoMont B.V.. Zij verzorgen dagelijks op de voor hun kenmerkende transparante en actuele wijze technische analyse op verschillende markten. LeoMont bedient zowel de particuliere als zakelijke beleggers met concrete beleggingsscenario’s en portefeuilletoepassingen. Bekende producten van LeoMont zijn Macro Future Fund, E+N Portefeuilles en LeoMontFonds. ING, Binck, ABNAMRO, Saxobank, IG Markets en Goldmans Sachs zijn in de loop van de jaren onderdeel van de professionele klantenportefeuille van LeoMont geworden.

Geert-Jan heeft vanaf 2000 zijn visie en mening gedeeld via verschillende Nederlandse en internationale media zoals CNBC, Bloomberg, RTL-Z, Beleggers Belangen en BNR. Daarnaast was Geert-Jan een veel gevraagd en veel gelezen columnist bij onder andere IEX.nl, Belegger.nl, DFT.nl en Alex.nl. Wat Geert-Jan als columnist duidelijk onderscheidt, is dat hij daadwerkelijk met zijn lezers in gesprek gaat. Sinds 2016 zijn de analyses en meningen van Geert-Jan te lezen en te zien op TradeIdee.